Повечето от нас може да не се замислят за силата на цветовете, но това ни засяга пряко всеки ден. Цветовете могат да повлияят на настроенията, мислите и емоциите ни. Някои от тях имат способността да предизвикат положителни, а други отрицателни чувства, за това е важно да ги избираме разумно, най-вече, когато става въпрос за декориране на спалнята.
Изборът на цветове не е труден, стига да се снабдим с основна информация за цвета и неговите ефекти. Цветните тенденции идват и си отиват, така че не е нужно да се притеснявате за това. Важното е цветовете, които изберете да предизвикват онези чувства и емоции, които желаете да изпитвате.

Червено

Червеното е може би най-стимулиращият цвят, той е чудесен за повишаване на енергията и пробуждане на любовта и страстта. Този цвят има способността да провокира разговорите и креативността. Така, че ако имате бюро в спалнята си или често учите на леглото, този нюанс може да ви вкара в правилното настроение.
Червеният цвят е много интензивен за това е хубаво да се използва пестеливо в спалнята, една акцентна стена е достатъчна, за да ви зареди с енергия. Ако прекалите с него има опасност да нарушите добрия си сън.
Тези, които харесват червения цвят, са страстни, енергични и смели натури.

Лилаво

Когато мислим за лилави спални, обикновено си представяме по-светли нюанси като люляк, лавандула и глициния. Тези лилави тонове ни карат да се чувстваме спокойни, добре отпочинали и с пробудено въображение. По-светлите лилави нюанси, подобно на зелените, имат успокояващи и ревитализиращи качества. Именно такива са и спални комплекти “Носталгия”, „Теменуга” и “Фантазия”.
Хората, които обичат лилаво, са склонни да бъдат креативни, мъдри и романтични.
Това е цветът на кралете, лукса и богатството.

Оранжево

Яркият портокалов цвят е известен с това, че символизира баланс, топлина, жизненост и ентусиазъм. Това е перфектен цвят за тези, които
имат по-активен нощен живот в спалнята. Той е и за ранобудните хора, без проблеми със заспиването. Ярките портокалови нюанси са чудесни за стимулиране на ума и ни карат да започнем деня си с ентусиазъм.
Привържениците на оранжевия цвят, са приятелски настроени и се разбират с всички.

Ако искате да разберете как влияят синият, зеленият, жълтият и белият цвят можете да прочете статията “ЦВЕТОВЕ И ЕМОЦИИ В СПАЛНЯТА. ЧАСТ ПЪРВА“.

Ако сте наясно какви чувства и емоции искате да изпитвате във вашата спалня ви остава да я декорирате така, че да ги провокирате всеки път, когато сте в нея.

В МакHоме създаваме качествени, модерни и уютни мебели, помагайки ви, да намерите вашия стил и комфорт!

Leave a Reply